זנב ביין לבן
הכנה: 30 דקות
בישול: 6 שעות
המתכון שלנו נולד מאהבה גדולה לבקר, ומרצון למנה טעימה ומנחמת, שמתבשלת בבישול, מתחילה על הגז ומסיימת בתנור.

מוצרים
  • 2 ק"ג זנב בקר / שור
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
  • 3-4 שיני שום פרוסות
  • 2 גבעולי סלרי פרוסים
  • 1 כרישה חתוכה לעיגולים
  • 2 גזרים בינוניים
  • 5 גזרים צבעוניים
  • 1 שורש סלרי
  • 3 עלי דפנה
  • 3-5 גבעולי טימין
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1 כף פלפל אנגלי
  • קורט פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס יין לבן (לא קר)
  • 1 ליטר מים
אופן הכנה
לקמח ולטגן את הנתחים בסיר מתכת המתאים לכניסה לתנור.

להוציא מהסיר ובאותו השמן לטגן את הבצל עד ששקוף. להוסיף את כל ירקות השורש ולהמשיך לטגן עוד 5-10 ד'. כשהירקות שקופים, להוסיף את הטימין, עלי הדפנה והשום ל-2-3 דקות.
להוציא את רוב הירקות ולהשאיר שכבה דקה בסיר. ולהחזיר את הבשר. להניח אותו על השכבה שבסיר. לכסות עם שאר ירקות השורש.
להוסיף את היין והמים, ולהביא לרתיחה.
להקטין האש ולהוסיף את הפלפל האנגלי והמלח.
לבשל על אש קטנה למשך כ-30-45 דקות.
להעביר לתנור שחומם מראש ב-180 מעלות ל-2 שעות.
לאחר שעתיים, להוריד את החום של התנור ל-130 מעלות ולתת להתבשל עוד 4 שעות עד שהבשר מתפרק מהעצם. לבדוק מדי פעם שהנוזלים לא התייבשו, ואם יש מחסור להוסיף נוזלים.
לאחר ההוצאה מהתנור, לתת לנוח למשך 15 דקות. להעביר לכלי הגשה, לפזר כוסברה קצוצה לקישוט, ולהגיש.

בתיאבון 🌼
×