קציצות בקר
הכנה: 20 דקות
בישול: 60 דקות
קציצות בקר אפשר להכין במגוון דרכים וטעמים, אבל הטעם שאין אחד שאינו זוכר, הוא זה של הקציצה ברוטב עגבניות. מי לא גדל עליה ? עכשיו, הרוטב עגבניות – זה כבר סיפור בפני עצמו. גם אותו אפשר להכין אותו במליון דרכים וטעמים. אנו מביאים כאן את גירסת השף שלנו לקציצות ברוטב עגבניות – טעם מנצח – לכל גיל.
במתכון זה אנו מציעים לכם לבחור בין לעשות את תערובת הבשר לקציצות או להזמין מאיתנו קציצות בקר מתובלות ומוכנות לבישול – ולעשות רק את הרוטב.
מוצרים
  • 👈 תערובת הבשר לקציצות 👉
  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 2 ביצים
  • 1 תפ"א בינוני מגורר דק
  • 1 בצל מגורר דק
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט כמון
  • קורט בהרט
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט פלפל שחור
  • 👈 לרוטב 👉
  • 1 קופסת עגבניות חתוכות לקוביות / מרוסקות
  • 1 בצל בינוני-גדול קצוץ
  • 1 גמבה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 גזר בינוני חתוך לקוביות קטנות
  • 1-2 כפית פפריקה אדומה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שאטה פרוס (לאוהבי חריף, בהתאם לטעם)
  • חצי זר כוסברה קצוץ
  • חצי זר פטרוזיליה קצוץ
  • 2 גבעולי סלרי שטופים ופרוסים בינוני-דק
  • 3 כוסות מים
  • שמן לטיגון, לפי הצורך
אופן הכנה
יש ללוש את התערובת עד אשר מתקבל מרקם מוצק ולא דביק.
יש לקרוץ כדורים, ולטגן בשמן חם טיגון קל לפני הכנסתם לרוטב.
יש לטגן את הבצל בסיר גדול, ולאחר שהוא מזהיב מעט, להוסיף אליו בהדרגה את הסלרי, הגמבה הגזר והפלפל שאטה ולטגן במשותף עוד כ-3 דקות.
להוסיף בהדרגה את הפטרוזיליה והעגבניות המרוסקות, ולתת עוד 2 דקות להתמזג.
להוסיף את המים, ולאחר שמתחיל מעט לרתוח, להוסיף את הכורכום, הכמון והמלח.
להביא לרתיחה ולהוסיף את הקציצות המטוגנות. לאפשר רתיחה ראשונה, ולאחר מכן להוריד את האש ולבקש כ-60 דקות.
יש להיות נדיבים במזיגת הקציצות והרוטב על גבי צלחת הפסטה המוגשת.


בתיאבון 🌼
×