פרגיות ברוטב חמאת בוטנים
הכנה: 20 דקות
בישול: 20 דקות
פרגיות תמיד נתפסות כמנה שעושים על הגריל או על המחבת, והסגנון הוא בדרך כלל מזרחי. בחרנו להביא לכם הפעם את המנה הזו בטעמים אסיאתיים, ובתנור.
את המתכון הזה המצאנו אחרי שהילדות של משפחת Blue Cow התאהבו במטבח היפני. חיפשנו לשלב את הטעמים המיוחדים של המזרח הרחוק עם העסיסיות הכייפית של נתחי הפרגית, ונולד לנו מתכון טעים, עסיסי שכולם אוהבים.

מוצרים
  • 2 ק"ג פרגיות שטופות, נקיות וחתוכות
  • 3 כפות חמאת בוטנים
  • 3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני או רוטב טריאקי
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כפית תבלין קארי או לאוהבים חריף ממרח קארי חריף
  • 2-3 שיני שום קצוצים דק
  • 1/2 כפית שורש זנגוויל מגורר
  • 2 כפיות שמן שומשום
אופן הכנה
לחמם במיקרו את חמאת הבוטנים ל-30 שניות כדי לרכך אותה לפני שמערבבים עם יתר המרכיבים בקערה גדולה.
להוסיף את נתחי הפרגית אל הקערה, ולעסות אותם עם הרוטב. להשאיר ברוטב לפחות למשך 1 שעה. מומלץ להשרות למשך לילה במקרר.
להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה, ולהכניס לתנור לחום של 200 מעלות. לאחר 15 דקות, להפוך את הפרגיות ולהשאיר לעוד 15 דקות.
טיפ: ניתן להקפיץ את הנתחים על מחבת לוהטת.
בתיאבון 🌼
×