רוסט שייטל בתנור

הכנה: 15 דקות
בישול: 60 דקות
השייטל הוא נתח חגיגי, עסיסי וטעים. ההכנה שלו היא יחסית פשוטה, וההגשה שלו היא חגיגית ומהודרת. מה יותר יפה מאשר להגיש אותו לשולחן החג
מוצרים
- 2 ק"ג נתח שייטל
- 4 כפות סילאן
- 1 כף חרדל
- 1 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- 2 כפות ברביקיו דבש
- 3 כנפי טימין
- 1 בצל אדום מחולק לרבעים
אופן הכנה
למרוח את הנתח ולהשרות אותו לילה קודם.
לסגור בתנור / מחבת 10 דקות על חום גבוה – 220 מעלות.
למרוח על הנתח את שאריות הרוטב ולהכניס לתנור למ-160 מעלות.
להוציא כאשר הנתח מגיע לטמפרטורה פנימית של 58-60 מעלות (בערך 45 דקות).
👈 הטיפים שלנו: 👉
* לשים טיימר על 30 דקות, ולבדוק טמפרטורה פנימית כל 5 דקות לאחר מכן.
** לפרוס את הנתח כנגד כיוון הסיבים, בכדי לשמור על עסיסיות הנתח.
בתיאבון 🌼
* לשים טיימר על 30 דקות, ולבדוק טמפרטורה פנימית כל 5 דקות לאחר מכן.
** לפרוס את הנתח כנגד כיוון הסיבים, בכדי לשמור על עסיסיות הנתח.
בתיאבון 🌼