שוק אווז בתנור
הכנה: 30 דקות
בישול: 2 שעות
את המתכון הזה אוהב השף שלנו להכין, כאשר הוא רוצה לפנק אותנו עם מנה בסגנון אסיאתי שמוגשת בבראסרי צרפתי. שוק אווז נחשב לנתח שלא רבים מכירים או יודעים לבשל. זהו נתח עסיסי ושמן, אך כשמבושל לפי מתכון השף שלנו, הוא פשוט מעדן לחיך.

מוצרים
  • 6 כרעיים אווז
  • 1 בצל פרוס
  • 10 גבעולי בצל ירוק חתוך גס
  • 1 גזר חתוך לרצועות
  • 2 כפיות ג'ינג'ר קצוץ
  • 5 שיני שום פרוסות
  • 3 כפות שורש סלרי
  • 1 תפוז סחוט
  • 1/2 קליפת תפוז (החלק הכתום בלבד) מגוררת עם קולף ירקות וחתוכה גפרורים
  • פטריות שלמות קטנות, או חצויות במידה והן גדולות.
  • 1.5 כפית כורכום
  • 1 כף סויה קיקומן
  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • 2 כפות רוטב הויסין (לחילופין כף קורנפלור מעורבבת במיץ התפוזים הסחוט)
  • 1/3 כוס יין לבן
  • 1 כף סוכר דמררה / דבש
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 3 כפות שמן קנולה
אופן הכנה
לטגן את השוקיים בשמן חם בתוך הסיר המיועד לבישול, עד להזהבה של הנתחים, משני הצדדים.
להוציא את הנתחים ולטגן בשמן את הבצל הלבן והירוק עד שהוא רך ושקוף. מוסיפים את הגזר, הג'ינג'ר, השום, הפטריות, שורש סלרי וקליפת תפוז. להוסיף את הכורכום. לאדות את הכל במשך מספר דקות.
להוסיף את רוטב הסויה, הטריאקי, יין ומיץ תפוזים. לתבל במלח ופלפל לפי הטעם.
.לאחר כ-7 דקות של בישול, להוסיף את הסוכר. לטעום שמספיק מתקתק ולתקן תיבול בהתאם לצורך.
להחזיר את שוקי האווז. לבשל כשעה על אש בינונית, ברתיחה נמוכה מבעבעת. לאחר 60 דקות, להפוך את הנתחים לצד השני ולהמשיך בישול לשעה נוספת.

בתיאבון 🌼

מוצרים מהחנות

×