תבשיל אונטריב (נתח טרי)
הכנה: 30 דקות
בישול: 3 שעות
כמה פעמים רצינו להתענג על נתחי בקר עסיסיים בבישול ארוך? לא תמיד אנו מבינים את המשמעות של הנתחים השונים. הפעם בחרנו להביא בפניכם מתכון לתבשיל של נתח האונטריב, הידוע גם בשמו "צלעות בקר" או בקר מספר 2. הנתח הזה, כשאתם קונים אותו טרי, הופך למעדן עם בישול נכון ומותאם לו. קבלו את מה שהשף שלנו הכין עבורכם:
מוצרים
  • 1.5 ק"ג אונטריב חתוך לקוביות
  • 1 בצל גדול פרוס גס
  • 4 בצלים אדומים חתוכים לרבעים
  • 1 כרישה פרוס גס
  • 3 גזרים (אפשר צבעוניים)
  • 1 ראש סלרי חתוך לקוביות בינוניות-קטנות
  • 3 גבעולי סלרי פרוסים
  • 1 כוס יין לבן בטמפרטורת חדר
  • 3 עלי דפנה
  • 3 גרגירי הל שלמים
  • 1/2 כפית כורכום
  • מעט כמון לטיגון הבשר
  • מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה
לטגן בסיר רחב את הבשר ולתבל אותו תוך כדי עם מלח פלפל ומעט כמון. לאחר טיגון של מספר דקות מכל הצדדים להוציא לכלי נפרד.
בשמן שנותר בסיר לטגן את הבצל הלבן. לאחר שמתחיל להיטגן להוסיף את הרכיבים הבאים באופן הדרגתי: בצל אדום, גבעולי סלרי קוביות ראש סלרי, כרישה, גזר. מתבלים במעט כורכום, מלח ופלפל לפי הטעם ונותנים לכל הרכיבים להיטגן יחד ולהתחיל אידוי קל ביחד.
מוסיפים את עלי הדפנה וגרגירי ההל, ולאחר מספר דקות את היין הלבן.
סוגרים את הסיר ומאפשרים לכל הרכיבים להתאדות יחד כ-5 דקות. מערבבים מידי פעם.
מוסיפים את נתחי האונטריב שטוגנו קודם. מכסים, ונותנים לרתוח. לאחר רתיחה, מורידים לאש נמוכה למשך כ-3 שעות. יש להציץ על הסיר מדי שעה, לוודא שלא התאדו נוזלים או הצטברו יותר מדי נוזלים.
👈 ** הטיפ שלנו לבישול ארוך ** 👉
אם במהלך הבישול מצטברים יותר מדי נוזלים הניגרים מנתח הבקר שאתם מבשלים, מומלץ לפתוח מעט את המכסה של הסיר, על מנת לאפשר צמצום של נוזלי הרוטב.

בתיאבון 🌼

מוצרים מהחנות

×