כתף טלה בתנור

כתף טלה בתנור

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 4 שעות

הנתח הזה הינו נתח חגיגי לכל הדעות. הוא נראה מהודר, הוא נטעם נפלא ותמיד שמגישים אותו, מרגישים שהגיע יום של חג. אז מה הפלא שהוא נתח פופולרי לארוחות חג ?
אנו מביאים לכם כאן מתכון כל כך פשוט וקל, שלפעמים אפילו אנחנו, מתקשים להאמין באיזו קלות ובאפס מאמץ קיבלנו ארוחת חג כל כך מהודרת וטעימה.
הסוד שמתכון הזה הוא העיטוף הנכון של הנתח ושמירה על העסיסיות שלו – אז אל תתעלמו מהטיפ שלנו בסוף המתכון.
מוצרים
  • 1 יחידת כתף טלה (משקל 2.5 ק"ג)
  • גרידה של תפוז אחד
  • ראש שום כתוש
  • טימין
  • 1 כף חרדל גרגירים
  • 3 כפות דבש
  • מלח
  • פלפל
  • 3 כפות שמן זית
אופן הכנה
למרוח את הכתף בתערובת התבלינים.
לעטוף בנייר אפייה ואלומיניום. להכניס לתנור ל-3.5 שעות בטמפרטורה של 150 מעלות.
להסיר את העיטוף ולהשיב את הנתח לתנור לעוד 30 דקות לצורך שיזוף.
הצעת הגשה: ניתן להגיש עם זילוף דבש עדין מלמעלה 🍯
👈 הטיפ שלנו לעיטוף כפול של נתחי בשר 👉
פורסים נייר כסף בצורה של + , מעליו פורסים את נייר האפיה.
עוטפים מכל הכיוונים את הנתח עם נייר האפיה, בכדי לא לאפשר לנייר האלומיניום לגעת בנתח, ולאחר מכן עוטפים עם נייר האלומיניום ומהדקים.
ההידוק והסגירה של העיטוף צריכה להיות בחלק העליון של הנתח (לא בצדדים ולא בחלק התחתון) בכדי לשמור על נוזלים ועסיסיות הנתח.

בתיאבון 🌼

תפריט נגישות