מכסה אנטריקוט בתנור

מכסה אנטריקוט בתנור

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 4 שעות בתנור או במעשנה

שמחים להביא בפניכם נתח, שלא רבים מכירים. כולנו מכירים את האנטריקוט, מתענגים עליו ותמיד חושבים – "אחלה סטיק" . ובכן, לא רחוק ממנו, נמצא נתח נוסף, שנקרא "מכסה אנטריקוט". זהו נתח, שמי שהתנסה בו פעם אחת, נתפס ולא מפסיק להינות ממנו. קבלו את גירסת הבלו-קאו למכסה אנטריקוט במעשנה או בתנור. מתכון פשוט פשוט – טעים טעים.
מוצרים
  • 3 ק"ג מכסה אנטריקוט מיושן
  • 1 כפית מלח גס לכל ק"ג משקל
  • 1 כפית סוכר חום לכל ק"ג משקל
אופן הכנה
מערבבים את המלח והסוכר בכלי.
מורחים / מעסים את הנתח, כשעה לפני הכנסתו לתנור / מעשנה.
מחממים מעשנה / תנור ל-110 מעלות.
מכניסים למשך כ-4 שעות, חשוף.
לאחר ההוצאה, נותנים לנתח לנוח כ-15 דקות, ואחר כך פורסים.
👈 טיפ חשוב לפריסה 👉
הנתח בנוי משלושה חלקים, ולכל חלק יש כיוון סיבים שונה. שימו לב: יש לקצר את הסיבים (ז"א - לפרוס כנגד כיוון הסיבים). החיתוך עם כיוון הסיבים, גורם לייבוש מיידי של הנתח, בעוד הקיצור של הסיבים שומר על העסיסיות של הנתח וטעמיו המיוחדים.
את הנתח ניתן לפרוס לאחר מכן כמו רוסטביף. הוא מקבל את טעמי העישון באופן חזק מאד.
ואם אתם מפחדים מגודל הנתח, אז ניתן לעשות אינספור מתכונים עם יתרת הנתח כמו למשל: להפיץ על מחבת ולהוסיף ביצה עין מעל, או להוסיף קוביות לתבשילים על מנת להוסיף להם טעם בקר ועישון.

בתיאבון 🌼

תפריט נגישות