מערבבים את המלח והסוכר בכלי.
מורחים / מעסים את הנתח, כשעה לפני הכנסתו לתנור / מעשנה.
מחממים מעשנה / תנור ל-110 מעלות.
מכניסים למשך כ-4 שעות, חשוף.
לאחר ההוצאה, נותנים לנתח לנוח כ-15 דקות, ואחר כך פורסים.
👈 טיפ חשוב לפריסה 👉
הנתח בנוי משלושה חלקים, ולכל חלק יש כיוון סיבים שונה. שימו לב: יש לקצר את הסיבים (ז"א - לפרוס כנגד כיוון הסיבים). החיתוך עם כיוון הסיבים, גורם לייבוש מיידי של הנתח, בעוד הקיצור של הסיבים שומר על העסיסיות של הנתח וטעמיו המיוחדים.
את הנתח ניתן לפרוס לאחר מכן כמו רוסטביף. הוא מקבל את טעמי העישון באופן חזק מאד.
ואם אתם מפחדים מגודל הנתח, אז ניתן לעשות אינספור מתכונים עם יתרת הנתח כמו למשל: להפיץ על מחבת ולהוסיף ביצה עין מעל, או להוסיף קוביות לתבשילים על מנת להוסיף להם טעם בקר ועישון.
בתיאבון 🌼