מניחים את האסאדו בסיר לחץ, יחד עם:
✅ 1 בצל שלם
✅ 1 גזר
✅ 2 גרגירי פלפל שחור
✅ 2 עלי דפנה
מכסים במים. מבשלים כ-45 ד'
לאחר הבישול, מוציאים מהנוזל, מסננים, ושומרים את המים
💦 ניתן לדלג על סיר הלחץ, לטגן ולצרוב את האסאדו, ולהוסיף עוד 2 שעות בישול בשלב הבא 💦
👈 בסיר שיכנס לתנור: 👉
✅ מטגנים 3/4 מכמות הבצלים.
✅ כשמתחיל להזהיב, מוסיפים את ראש הסלרי, הפטריות וחצי מכמות השום. לאחר 2 דקות, מוסיפים את הכורכום, החוואיג', פלפל שחור ומערבבים.
✅ מסדרים את האסאדו ושאר הירקות ע"ג הבצלים
✅ מעליהם, מפזרים את יתרת הבצל.
✅ בקערה מערבבים אבקת מרק עוף עם מצקת של מי בישול של האסאדו. יוצקים לסיר.
✅ משלימים במי הבישול מסיר הלחץ, עד שכל תכולת הסיר מכוסה.
✅ מביאים לרתיחה, ולאחר מכן מבשלים כ-30 ד' על אש נמוכה בגז.
✅ מעבירים את הסיר כשהוא מכוסה לתנור ל-170 מעלות לכ-2.5 שעות.
✅ פותחים את מכסה הסיר ומאפשרים עוד כ-15-30 ד' כשהסיר חשוף.
💦 לחילופין, אפשר לדלג על הבישול על הגז, ולסדר את המנה בתבנית, לסגור אותה היטב (אפשר עם רדיד אלומיניום), ב-180 מעלות למשך כ-3 שעות. חושפים את התבנית לכ-30 ד'.
👈 הטיפ שלנו: את המתכון הזה אפשר לעשות גם עם קוביות של שורט ריבס. בקשו מהקצב שלנו לחתוך לכם אותו לקוביות. אותו הטעם בפחות שומן. 👉
בתיאבון 🌼